יש לכם עץ בחצר משותפת שאתם רוצים לכרות? עליכם לדעת שבאופן כללי כריתת עצים בוגרים אסורה לפי החוק במדינת ישראל וכדי לעשות את זה יש צורך בקבלת אישור. העניין הופך למעט יותר מורכב כשמדובר בכריתת עץ בבניין משותף ואז נדרש במקרים מסויימים גם להחלטת רוב הדיירים.
אז מה עושים ואיך אפשר בכל זאת לכרות את העץ בלי להסתבך? ממי צריך לקבל אישור ומה הרוב הדרוש בקרב דיירי הבניין? לפניכם כל המידע שיסייע לכם להוציא את האישור המיוחל ולכרות את העץ במהירות, מקצועיות וגם במחיר הוגן.
הבעיה בכריתת עצים בבית משותף
כריתת עצים בבית משותף היא לא עניין של מה בכך משתי סיבות עיקריות. ראשית בישראל אסור לכרות עצים בלי אישור מתאים ושנית, כשמדובר בחצר של בניין משותף צריך להיות רוב לבקשה שלכם למעט מקרים מיוחדים שעליהם נדון בשורות הבאות.
תוסיפו לכל זה את העובדה שלא כל אדם יכול לכרות עץ ושכדי לבצע את הפעולה צריך ליעזר בכורת עצים מוסמך ותבינו מדוע מדובר בתהליך עם מספר אתגרים שצריך להיערך אליהם באופן הנכון.
לאור שאלות רבות מצד גולשי האתר, צוות ‘גיזום פלוס’ החליט לענות על כל השאלות באמצעות מדריך זה לכריתת עצים בבית משותף. כמובן שאתם תמיד מוזמנים ליצור עמנו קשר בכל שאלה, התייעצות או קבלת הצעת מחיר.
הרוב הדרוש לכריתת עץ בבניין משותף
כדי לכרות עץ בבניין משותף יש צורך בהסכמת רוב הדיירים. בנקודה זאת חשוב לציין שאם מדובר בעץ שצריך לכרות כתוצאה מכך שהוא מהווה סכנה בטיחותית או כתוצאה מכך שהוא גורם לנזק למבנה או לצנרת הביוב (כדוגמת שורשים שחודרים לביוב), אזי וועד הבניין רשאי להתחיל בתהליך כריתת העץ גם בלי הסכמה של רוב הדיירים. במצב של כריתת עץ שמהווה סכנה בבניין משותף, וועד הבית רשאי לבצע את הפעולה גם בלי הסכמת הדיירים והוועד גם רשאי לחייב את הדיירים עבור ההוצאות שכרוכות בפעולה.
להוציא תרחשים שבהם העץ מהווה סכנה, חשוב לקבל את הסכמתם של לפחות שני שליש מהדיירים בבניין ורק אז ניתן לעבור לשלב הבא שהוא קבלת היתר לכריתת העץ.
אישור ממשרד החקלאות
לפי חוק אילנות מוגנים, במדינת ישראל אסור לכרות עצים ולא משנה אם הם עצים שנמצאים בטבע, בחצר הבניין המשותף שלכם או אפילו אם מדובר בכריתת עצים בבית פרטי ואם העצים ניטעו על ידכם או על ידי גורם אחר.
חוק כריתת עצים מתייחס באופן מאוד כוללני לכל סוגי העצים לרבות עצי נוי ועצי פרי כשהפרמטר שיקבע אם העץ מוגן או לא הוא המידות של העץ. כדי שהעץ יהיה מוגן הגובה שלו צריך להיות לפחות שני מטרים והקוטר של הגזע במרחק של מטר ושלושים מהקרקע צריך להיות לפחות 20 סנטימטרים.
אם העץ בחצר הבניין שלכם עומד בשני הקירטריונים האלה, מדובר בעץ מוגן ועליכם לפנות אל פקיד היערות שאחראי על אזור המגורים שלכם על מנת לקבל אישור לפעולה.
למען הסר ספק, בכל מקרה שבו רוצים לכרות עץ בחצר בניין משותף יש צורך בקבלת היתר מפקיד היערות ובלבד שמדובר בעץ בוגר.
חשוב לציין שבעבר פקיד היערות היה כפוף לקק״ל אך כיום הגוף שאחראי על מרבית פקידי היערות הוא משרד החקלאות. כדי לקבל את האישור עליכם למלא בקשה בטופס אינטרנטי, לשלם את האגרה שמחירה כמה עשרות שקלים ולהמתין לבדיקה של פקיד היערות.
תוכלו לצפות בטופס וברשימה של פקידי היערות שמחולקים לפי אזורי מגורים בקישורים שריכזנו עבורכם. כמו כן מומלץ להיכנס לאתר הרשות המקומית שלכם ולבדוק את פרטי פקיד היערות שממונה על האזור שלכם.
הבדיקה וקבלת האישור יעשו בדרך כלל בתוך שבועיים מרגע הבקשה כשבזמן הזה פקיד היערות יגיע בעצמו על מנת לצפות בעץ שאתם רוצים לכרות ורק לאחר מכן הוא יחליט אם לאשר לכם את הבקשה או שלא. כדי להימנע ממצבים שבהם הבקשה שלכם נדחית, חשוב שתהיה סיבה מוצדקת לכריתת העץ.
בכל אופן, גם אם הבקשה תידחה, תוכלו להגיש עירעור כשלאור נסיוננו אפשר לומר שבדרך כלל הבקשות מתקבלות והאישור לכריתת העץ מונפק.
איך כורתים עצים?
לאחר שיש הסכמה בקרב הדיירים ולאחר שקבלתם היתר לכריתת העץ, הגיע הזמן לגשת למלאכת הכריתה וכאן צריך להבין שעומדות בפניכם מספר אפשרויות.
ראשית חשוב להדגיש שמי שרשאי לכרות עצים במדינת ישראל הוא כורת מוסמך שעבר את ההכשרה של משרד החקלאות ושמחזיק בתעודת כורת בתוקף. כמו כן אנו תמיד ממליצים לעבוד עם כורתי עצים מוסמכים ומומלצים שבנוסף יש להם ביטוח מקצועי איכותי כך שאם יגרם נזק יהיה כיסוי ביטוחי ואף אחד לא יתבע אתכם (הביטוח מאוד חשוב גם במקרה שהכורת עצמו נפגע!).
מיותר לציין שבגיזום פלוס אתם נהנים משירות של כורת עצים מוסמך ומומלץ עם רישיונות וביטוח מקצועי מהטובים ביותר שקיימים כך שתוכלו לכרות כל עץ בראש שקט.
מעבר לכך יש עוד דבר שאתם חייבים לדעת והוא האופן שבו כורתים את העץ וההשפעה שלו על הצעות המחיר שאתם מקבלים.
חשוב לדעת כיצד אתם רוצים לכרות את העץ והאם נדרשת עקירת עצים מהשורש או שלא. הסיבה היא שבאופן כללי כריתת עץ תיעשה בלי הוצאת השורשים כך שבסוף התהליך יבצבץ גדם בגובה של 10 סנטימטר עד 20 סנטימטר מהקרקע ויש בעלי מקצוע שלא יסבירו לכם ולא יספרו על כך עד לרגע הכריתה.
אם אתם מעוניינים לעקור את העץ מהשורש ישנה תוספת כספית שחשוב לשקלל אותה כבר בשלב הצעות המחיר כך שתדעו בדיוק מה אתם מקבלים מכל כורת עצים שפניתם אליו להצעת מחיר.
אנו מאמינים בשקיפות מלאה ולכן כל הצעות המחיר שלנו מאוד ברורות ואתם יודעים בדיוק מה אתם מקבלים וכמה זה יעלה. כמו כן אנו עושים מאמצים כי לצמחר באופן הוגן ואטרקטיבי במיוחד ולא בכדי מחיר כריתת עצים שלנוהוא מהמשתלמים ביותר שקיימים.
האם חייבים לכרות את העץ?
לפני סיום אנו רוצים ליידע אתכם שבמצבים רבים נית להימנע מכריתת העץ על ידי שימוש בטכניקות הרבה יותר פשוטות כמו גיזום עצים. באמצעות גיזום מקצועי ניתן לשלוט באופן הצימוח של העץ ולמנוע בעיות רבות שעשויות להוביל לרצון לכרות את העץ.
אנו גוזמים עצים באופן מקצועי מאוד ובמרבית המקרים יכולים לספר לכם שגיזום איכותי ונכון יכול לחסוך לכם הרבה כאבי ראש, בטח כשמדובר בכריתת עץ בבית משותף שבו צריכים לקבל את הסכמת מרבית הדיירים ובנוסף לכך גם אישור ממשרד החקלאות.
בסופו של דבר מחיר גיזום עצים יהיה הרבה יותר משתלם, הפעולה מהירה ואין פרוצדורות ארוכות.
צריכים לגזום או לכרות עץ בבית משותף? התקשרו אלינו או שלחו הודעה לייעוץ מקצועי ולהצעת מחיר משתלמת במיוחד. בגיזום פלוס אתם נהנים מכריתת עצים בראש שקט עם חברה מקצועית ומיומנת במחירים מאוד תחרותיים.