על פי חוק אילנות מוגנים חל איסור לכרות עצים בוגרים בישראל מבלי לקבל אישור לכך ולא משנה אם העץ נמצא בחצר בית פרטי ואם זה עץ פרי או נוי.
לפניכם כל מה שצריך לדעת על כריתת עצים. אילו עצים מחייבים היתר, איך להוציא אחד בדרך המהירה, מי יכול לכרות עצים וכמה זה יעלה לכם.
כריתת עצים עם ‘גיזום פלוס’
- כריתת עצים מכל סוג וגודל.
- תעודת כורת עצים וביטוח מלא.
- אפשרות לעבודה בגובה עם מנוף או בטיפוס עם חבלים.
- שירות מעולה בפריסה רחבה ללקוחות פרטיים, מוסדות ורשויות.
- אפשרות לעקירה מהשורש, כריתת עץ בהנפה, פינוי הגזם ועוד.
- מחירים הוגנים ותחרותיים.
- 100% שביעות רצון.

כורתים עצים בבטיחות מרבית ובמחירים הכי משתלמים!
תוכן עניינים
כריתת עצים מחיר
שירות כריתה | מחיר | הסבר על השירות |
---|---|---|
כריתת עץ דקל | החל מ- 600 ש”ח | המחיר הסופי מושפע מגובה העץ והגישה אליו. מנוף עשוי לייקר את העבודה. לחצו לפרטים נוספים. |
כרירתת עץ ברוש | החל מ- 600 ש”ח | המחיר מתייחס לכריתת עץ ברוש לא כולל כרסום שורשים. |
כריתת עץ הדר | החל מ- 550 ש”ח | כריתה מלאה של עץ הדר עם אפשרות להוצאת השורשים ופינוי הפסולת. המחיר עשוי להשתנות בהתאם לגודל העץ. |
כריתת עץ אזדרכת | החל מ- 600 ש”ח | כריתה מלאה של אזדרכת עם אפשרות להוצאת השורשים ופינוי הפסולת. המחיר עשוי להשתנות בהתאם לגודל העץ ומורכבות העבודה. |
כריתת עץ אורן | החל מ- 1400 ש”ח | כריתת עץ אורן עם אפשרות להסרת הגזע מן השורש ופינוי הגזם. |
כריתת עץ פיקוס | החל מ-900 ש”ח | כריתה מלאה של עץ פיקוס – כולל ענפים וגזע. אפשרות לעקירת העץ מן השורש ופינוי הגזם. המחיר משתנה בהתאם לגודל הפיקוס ומורכבות העבודה (מנוף סנפלינג וכיוצא בזה). לחצו לפרטים נוספים. |
כריתת עץ קטן | החל מ-300 ש״ח | מתייחס לכריתת עץ בגובה של עד 4 מטרים. |
עקירת עץ מהשורש | החל מ-450 ש”ח | הסרת השורש ובסיס העץ – קבלת אזור נקי לחלוטין. |
כרסום שורשים לאחר כריתה | החל מ-300 ש״ח | כרסום שורשים וגדמי עצים לאחר כריתה באופן שלא משאיר שורשים באדמה. |
הצעת מחיר לכריתת עץ
ב’גיזום פלוס’ תקבלו הצעת מחיר בתוך דקות. התקשרו אלינו 050-809-2000 וספרו לנו על מהות הכריתה שצריך לבצע. לאחר מכן תתבקשו לשלוח תמונה לטלפון שימסר לכם בשיחה ובתוך דקות תקבלו הצעת מחיר מושלמת, משתלמת ומתועדת.

מחיר כריתת עצים נקבע בין היתר לפי גודל העץ, מספר העצים שכורתים, סוג העץ, האם יש גישה למנוף והאם הפינוי של הגזם נעשה באופן עצמאי או באמצעות שירותי העירייה החינמיים.
לדוגמה: כריתת עצים גבוהים תהיה יקרה יותר באופן טבעי מכריתה של עץ נמוך ובמידה שאין גישה למנוף אז המחיר יתייקר עוד יותר מפני שנצטרך לכרות באמצעות טיפוס עם חבלים.
מעבר לכך יש מספר סוגי כריתת עצים שעשויים להשפיע על המחיר:
- כריתת עץ רגילה שבסופה הגדם של העץ בולט מהקרקע והשורשים נשארים בתוך האדמה.
- עקירת מהשורש שבסיומה לא נשאר זכר לעץ.
- כריתה בהנפה (כמו שרואים בסרטון שבעמוד זה) שבה קושרים את העץ למנוף ומניפים אותו בסיום חיתוך הגזע כדי למנוע נפילה לא מבוקרת ונזקים באזורים צפופים.
באתר ‘גיזום פלוס’ תיהנו משירות מקצועי במחירים תחרותיים במיוחד. כל השירותים ניתנים על ידי כורת עצים מקצועי עם תעודות, רישיונות וביטוחים מתאימים ומתבצעים במקצועיות, בטיחות חסרת פשרות ועם השירות הכי טוב שניתן לקבל.
חשוב לדעת: כריתת עצים בישראל מחייבת היתר
כריתת עצים בוגרים ללא היתר אסורה במדינת ישראל על פי חוק ‘אילנות מוגנים’ שנחקק בשנת 2008. כדי שעץ כלשהו יכנס להגדרה של אילן מוגן (בוגר) עליו לעמוד בשני קריטריונים עיקריים:
- גובה העץ צריך להיות לפחות 2 מטרים.
- קוטר גזע של לפחות 20 ס”מ בגובה 1.3 מטר בקרקע למגורים ובקרקע לייעוד שונה קוטר הגזע צריך להיות לפחות בעובי של 10 סנטימטרים.
המשמעות של החוק היא שלא ניתן לכרות עצים בלי לקבל היתר כל עוד הם עומדים בקריטריונים האלה ולא משנה אם מדובר בעץ דקל, עצי פרי או עצי נוי מסוגים שונים.
יתירה מכך, החוק והדרישות תקפים אפילו אם העץ נמצא בחצר בית פרטי ואפילו אם אתם נטעתם אותו. במידה שהוא בגובה של לפחות שני מטרים וקוטר הגזע לפחות 20 סנטימטרים אז אתם חייבים לבקש ולקבל אישור כדי לכרות אותו.
איך מגישים בקשה להיתר?
אם אתם צריכים לכרות עץ בוגר עליכם להגיש בקשה לפקיד היערות האזורי שממונה על העיר שלכם. תוכלו למצוא את פרטי פקיד היערות באתר הרשות המקומית או בקישורים שפרסמנו עבורכם.
הפניה נעשית לאחר תשלום אגרה כשבתוך 14 ימים פקיד היערות יגיע פיזית אל הכתובת שרשמתם ויבחן את הבקשה. במרבית המקרים פקיד היערות צפוי לאשר את הבקשה אך אם הוא לא ימצא אותה צודקת או אם מכל סיבה שהיא הוא יחליט לדחות אותה אז תוכלו להגיש ערר.
מה עושים אם הבקשה נדחית?
אנו ממליצים להימנע מקומבינות ולציית לחוק מהסיבה שעבירה כזאת עלולה לסבך אתכם בקנסות ובמקרים מסוימים אפילו ברישום פלילי. מעבר לכך אף גוזם עצים מורשה שמכבד את עצמו לא יסכים לכרות עץ בלי היתר מפני שהפעולה מסכנת את הרישיון שלו לעסוק בתחום.
במקרה שבקשתכם לכריתת העץ נדחית יהיה צורך להגיש ערער בתוך 14 ימים. מומלץ לנמק ולהוסיף כל פרט שיכול להשפיע על ההחלטה ושאינו הופיע בבקשה הראשונית.
בקשתכם תיבחן בשנית ואז יכול להיות שהיא תאושר או שלא. במידה שהבקשה לא מאושרת אנו ממליצים לחפש פתרונות אחרים שאינם מחייבים היתר כשהאפשרות הטובה ביותר ברוב המקרים היא גיזום שאינו מצריך אישור, יכול לפתור המון בעיות ובנוסף הוא מהיר וזול יותר באופן משמעותי.
האופציה השניה היא העתקת העץ למקום אחר. זאת אפשרות יקרה ומעט יותר מורכבת מפני שגם בהעתקת עצים בוגרים צריך לקבל היתר באופן דומה לכריתה אם כי הסיכוי שהבקשה תתקבל יעלה.
מה קורה כשצריך לכרות עץ בבית פרטי או בניין מגורים?
רבים אינם מודעים לעובדה שחוק אילנות מוגנים תקף בכל מקום בישראל בתים פרטיים או חצרות של בנייני מגורים ולמען הסר ספק, אם אתם מעוניינים לכרות עץ בוגר שעומד בקריטריונים שהסברנו בסעיף הקודם עליכם לקבל אישור על כך מפקיד היערות האזורי באופן שהוסבר.


מי יכול לכרות עצים?
הדרך לכריתת עץ שתוארה יכולה להישמע פשוטה אך הדבר ממש לא כך. סטייה או טעות יכולים לגרום לתוצאות הרסניות ולכן חובה לשכור כורת עצים מוסמך.
כורת עצים מוסמך או חוטב עצים, הם מי שמחזיקים בתעודה של משרד החקלאות ושעברו את ההכשרות הדרושות כדי לכרות עצים באופן בטוח ונכון. בין הדרישות שכורת צריך לעמוד בהם ניתן למנות את הקורס המעשי של משרד החקלאות וקורסי בטיחות ועבודה בגובה של משרד העבודה.
כפי שניתן לראות בתמונות המצורפות, כל השירותים באתר ‘גיזום פלוס’ ניתנים על ידי בעל מקצוע מיומן שמחזיק בכל האישורים והרישיונות הדרושים.
מעבר לזה – כל העבודות נעשות במסגרת כיסוי ביטוחי ייחודי שמעניק לכם שקט נפשי.


כריתה של עצים היא מקצוע בפני עצמו שמחייב ידע ומקצועיות. עם המחירים שלנו אין לכם סיבה לחפש קיצורי דרך מסוגים שונים. אנו נבצע את העבודה במקצועיות הכי גבוהה ובמחירים שווים לכל כיס.
מה נחשב לכריתת עץ?

כריתה של עצים היא כל פעולה שבמסגרתה חותכים את הענפים המרכזיים וכפי שניתן לראות בתמונה המצורפת הבדל בין גיזום לבן כריתת עץ הוא בעומק וסוג הענפים שחותכים.
אתם עשויים להיות מופתעים אך כדי שפעולה תחשב לכריתה היא לא חייבת להיות עקירה של עץ, היא לא חייבת להיעשות מהשורש ואפילו אינה מחייבת השארת גדם (כפי שניתן לראות בתמונה בהמשך). לעתים גיזום של ענפי הגזע עשוי להיות כריתה הלכה למעשה כך שאם הגיזום נעשה באופן מוגזם, הוא יכול לעתים להחשב לכריתה גם אם הגזע של העץ נותר במקומו.

מתי צריך לכרות עץ?
המצבים שבהם נדרש לכרות עצים מגוונים מאוד ונעים בין הצורך למנוע מפגעי בטיחות, מצבים של עצים חולים וחשש שידביקו עצים אחרים (כמו בכריתת עצי דקל שנדבקו בחדקונית הדקל), מקרים שבהם מעוניינים לבנות ולפתח את הקרקע , במצבים שעצים שהפכו למטרד כדוגמת כריתת עצי פיקוס ששורשיהם מסבים נזקים למבנים ומערכות ביוב ובעוד שלל מקרים אחרים.
כריתת עץ היא סיטואציה לא נעימה אך לעתים מתעורר הצורך לכרות עצים מטעמים של בטיחות או הסרת מפגעים וכשמדובר בכריתת עצים חולים או יבשים הדבר אפילו מתבקש.
אנו עושים זאת על פי התקנות המקובלות בישראל תוך שימוש באמצעים מתקדמים המספקים ללקוחותינו שירות מקצועי לצד בטיחות חסרת פשרות.


איך כורתים עצים?

כריתת עץ היא הרבה יותר מניסור הגזע וביצוע לא נכון עשוי להוביל לנזקים לרכוש במקרה הפחות גרוע ולנזקים ממשיים בנפש במקרה הגרוע. היעדר ידע מתאים עלול להוביל לנזקים ולתביעות משפטיות ועל כן חשוב להזמין רק כורת מוסמך עם רישיון וביטוח.
להלן פירוט השלבים העיקריים בכריתת עץ – החל משלב האבחון ועד לשלב הסופי של פינוי הגזם והפסולת.
שלב 1 – אבחון הצורך
בשלב זה צריך להבין האם כריתת העץ היא הפתרון המועדף. במקרים שבהם ישנה סכנה בטיחותית כתוצאה מעץ שעומד לקרוס או במקרים שמדובר בעץ יבש או חולה ושעשוי להדביק עצים נוספים בסביבה, אין מנוס בדרך כלל מכריתה מלאה שלו.
לעומת זאת במקרים שבהם מדובר במפגע תברואתי או אסתטי, מומלץ לעתים לשקול דווקא גיזום של העץ ולא הסרתו המוחלטת.
גיזום נכון יכול להציל את העץ מצד אחד ולתרום לסביבה נעימה ויפה ואפילו להוזיל את המחיר ב-50% ויותר.
בסופו של דבר כדי שנוכל ליהנות מעץ בוגר יש להשקיע ולהמתין שנים ולכן טבעי יהיה לשקול את הכריתה של העץ בכובד ראש.
אחת הדוגמאות הנפוצות לכך היא בכריתת עץ זית אשר במקרים רבים ניתן להעתיק אותו למקום אחר או לגזום אותו באופן נכון וכך להמשיך וליהנות ממנו.
שלב 2 – תכנון
במקרה של עץ בוגר חובה להגיש בקשה להיתר לאישור הכריתה (גם אם היא בשטח פרטי). מדובר בתהליך פשוט למדי ובמקרים חריגים שבהם הבקשה לא אושרה ניתן להגיש טופס ערר בקישור שצרפנו בפסקאות הקודמות.
עם קבלת האישורים ניתן לצאת לדרך ולהזמין כורת עצים מוסמך עם ביטוח.
במידה שבחרתם להזמין אותנו אז כורת עצים מוסמך יבחן את השטח יתכנן את כריתת העץ באופן שלא יסב נזק לרכוש ולסובבים ויערך עם הכלים שצריך לעשות בהם שימוש לרבות מסורים מוטוריים, מנוף סל, חבלים ועוד.
אנו ממליצים לתכנן את הכריתה יום לפני מועד פינוי הגזם על ידי העירייה בכדי לחסוך בעלויות ולהשתמש בשירות החינמי של הרשות המקומית לפינוי הגזם.
שלב 3 – כריתת העץ באופן בטוח ופינוי הפסולת
יש להתחיל בחלקים הגבוהים ולהסיר ענפים גדולים חלק אחר חלק. המטרה היא למנוע מחלקים גדולים ליפול כמקשה אחת מאחר שקשה יהיה לפנות אותם ומאחר שעבודה באופן כזה עלולה להיות מסוכנת מאוד.
נמשיך לעבוד בשיטה הזאת עד להסרת מרבית הענפים ועד אשר גובהו של העץ ילך ויתקצר ויגיע למצב שהנפילה שלו בזמן הכריתה לא תהווה סיכון מסוג כלשהו. אם לא ניתן להפיל את העץ או חלקים גדולים ממנו אז יכול להיות שיהיה צורך בכריתה בהנפה שמוצגת בסרטון בתחילת עמוד זה.

כריתת עץ מהשורש
בכריתת עץ סטנדרטית השורשים וחלק מהגזע נשארים באדמה (הגזע אפילו מבצבץ 20 סנטימטר מהקרקע).
אם אתם רוצים לעקור את העץ כך שלא ישארו שורשים באדמה ולא יראה זכר מהעץ, אז נצטרך לכרסם את הגדם והשורשים שנותרו בקרקע לאחר הכריתה.
כריתת עץ מהשורש מעט יקרה יותר ביחס לכריתה רגילה אך היא מומלצת במצבים רבים.
כריתת עצים בהנפה
כריתה בהנפה היא אחת השיטות המעניינות. במקום לנסר את הענפים השונים בתהליך איטי, ורק אז לכרות את הגזע, כריתה בהנפה מאפשרת לנו לקצר את התהליך והיא מתאימה במיוחד לאזורים צפופים שבהם לא רוצים לקחת את הסיכון של ענפים שנופלים מגובה רב.
כפי שניתן לראות בסרטון, כריתה בהנפה מתבצעת על ידי קשירה של העץ אל מנוף מתאים ואחר מכן חותכים את הגזע באופן ישיר (פחות או יותר – תלוי בסוג העץ) ומניפים את החלק המנוסר באמצעות המנוף, ישירות אל המשאית.
היתרון של כריתה בהנפה בא לידי ביטוי במקרים שלא ניתן לבצע כריתה רגילה או כשרוצים לזרז את העבודה.
מצד שני בניגוד לכריתה רגילה, כריתה ההנפה מצריכה מאתנו לפנות את הגזע המנוסר באופן עצמאי ולכן לא ניתן להשתמש בשירות החינמי של הרשות המקומית לפינוי גזם – עניין שיכול להשתקף במחיר ולייקר אותו אם כי לא תמיד.
אנו מתמחים גם בכריתה בהנפה ועושים את זה באופן מקצועי ובטיחותי.
כריתת עצים בטיפוס
לעתים קרובות הכריתה חייבת להתבצע באמצעות טיפוס על העץ. הפעולה מתבצעת באמצעות חבלים כאשר אין גישה למנוף או כאשר הגישה חלקית.
התהליך מחייב מיומנות וניסיון ובדרך כלל הוא מאריך את משך העבודה ומייקר את המחיר.
האם מותר לכרות עץ לפי ההלכה?
באופן כללי פורסמו בנושא מאמרים רבים כשהדגש הוא על מניעת כריתת עצים (במיוחד עצי פרי) למעט מקרים מיוחדים שבהם העץ גורם לנזק או שהגיע לשלב שבו הוא אינו נותן כמות מסוימת של פרי.
לציבור הדתי, לשומרי המצוות ולכל מי שנושא זה מעניין אותו אנו ממליצים ללמוד מעט על כך טרם קבלת החלטה סופית בעניין ובמידת הצורך להיוועץ ברב.
אזורי שירות
אנו מציעים שירות בפריסה רחבה במיוחד ובכלל זה כל אזור המרכז, השרון והשפלה וחלקים מאזור ירושלים והדרום.
לפניכם חלק מאזורי השירות הנפוצים שלנו. בכל מקרה של ספק או שמשהו אינו ברור, אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר.
שאלות ותשובות נפוצות
לפניכם שאלות נפוצות שאנו נתקלים בהן לעתים קרובות. יש לכם שאלה נוספת? אנו מזמינים אתכם להתקשר או לשלוח הודעה.
האם מותר לכרות עצים?
על פי חוק אילנות מוגנים, חל איסור לכרות עצים בוגרים במדינת ישראל. החוק תקף בכל המקומות לרבות בתים פרטיים או חצרות בניינים משותפים. כדי לכרות עץ, יש צורך בהיתר מפקיד היערות האזורי.
מי יכול לכרות עצים?
כריתת עצים יכולה להיות מורכבת ומסוכנת ולכן צריך לבצע אותה בעזרת כורת עצים שעבר את ההכשרות הדרושות ומחזיק בתעודה תקפה. כמו כן מומלץ בחום להזמין רק בעל מקצוע עם ביטוח.
האם השירות כולל עקירה מהשורש?
השירות הבסיסי כולל כריתה של העץ קרוב ככל שניתן לקרקע אך ניתן לשדרג את השירות ולכרסם את השורשים ולעקור את כל העץ בלי להשאיר זכר.
כמה עולה כריתת עץ?
המחיר משתנה בהתאם לסוג העץ, הנגישות ושיקולים נוספים כמו הצורך לפנות את הגזם. כנסו למחירון האתר כדי ללמוד יותר על הנושא.
להצעת מחיר אמינה ואטרקטיבית, אנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר באמצעות הטלפון או שליחת הודעה.